Tbilisi – Ananuri – Kazbegi – soteska Dariali

Še ni bilo popotnika, ki ga gruzijska vojaška cesta ne bi osvojila. Na tem potovanju boste videli veliki Kazbek in stolpe trdnjave nad azurnim jezerom. Očaral vas bo nov samostan na meji z Rusijo in cerkev Gergeti »visoko nad družino gora«. Te čudovite panorame bodo dopolnile vaša nova spoznanja o daljni preteklosti in o življenju Gruzije.

Kaj vas čaka

Slikovita cesta

Vseh 11 ur potovanja bomo občudovali čudovito pokrajino. Videli boste, kako se majhni griči na obrobju Tbilisija spremenijo v največje gore Kavkaza. Na poti bo nekaj lepih postankov in neverjetnih naravnih pojavov.

V objemu gozdnatih gora boste videli azurni Zhinvali, spoznali boste njegov nastanek in pomen. Pri izviru rezervoarja je trdnjava Ananuri, ki je bila včasih pomembna postaojanka. Spoznali boste podvige Aragvi Eristavsov in arhitekturne značilnosti citadele.

Cesta se bo vse višje dvigovala, mimo travnikov s pašnimi čredami ovac, prišli pa bomo do Slavoloka prijateljstva na robu gore v bližini smučišča Gudauri. To je najvišja točka prelaza in popoln kraj, da se za dotaknete najbolj divjih gruzijskih gora!

4_tbilisi
2_tbilisi

Po prečkanju prelaza Cross se bomo ustavili pri izredni skali: po njenih oranžnih pobočjih tečejo mineralne vode, v bližini pa je izvir, kjer lahko okusite naravni bočati narzan.

Brez potovanja po gruzijski vojaški avtocesti ne boste dobili popolne slike o zgodovini Gruzije. Pri Slavoloku prijateljstva vam bomo povedali več o pogodbi med Gruzijo in Rusijo. Peljali se boste tudi po soteski Darial, ki se ne spominja le Lermontova, Puškina in Gribojedova, ampak tudi prikolic Horde in Svilene ceste.

Vrhunec potovanja bo najvišja gora v Gruziji, Kazbek. Odprl se vam bo v gorski vasici Stepantsminda, od koder se boste v džipih povzpeli do cerkve Trojice Gergeti. Presenetila vas bo s svojo lego pod oblaki in harmonijo gorske pokrajine, lebdečih orlov in oblakov. Na tem izletu si boste skoraj na meji ogledali tudi samostan nadangelov Mihaela in Gabrijela – patriarh Ilia II je to novo svetišče imenoval simbol vere in enotnosti med Gruzijo in Rusijo.

Sredi potovanja se boste sprostili s kosilom v prijetni restavraciji.

Zbirališče: 9.00 v vašem hotelu

CENE SO NAVEDENE ZA CELOTNO TURO

  • Cena izleta: 150 € (za skupino 2 oseb)
  • Cena izleta: 200 € (za skupino 4 oseb)
  • Cena izleta: 250 € (za skupino 6 oseb)
  • Cena izleta: 300 € (za skupino 8 oseb)
  • Cena izleta za 1 osebo: 35 € (za skupino 10 oseb ali več)

V ceno je vključeno:

  • Vsi transferji v času izleta
  • Vodenje usposobljenega vodiča

V ceno ni vključeno:

  • Kosilo v restavraciji
Pošljite povpraševanje