Izlet po Gruziji in počitek v letoviščih ob črnomorski obali

1. dan:
Srečanje na letališču Tbilisi, transfer, nastanitev v hotelu. Nadaljnje spoznavanje znamenitosti Tbilisija. Katedrala “Sameba”, katedrala “Metekhi” in ogled najstarejše cerkve v Anchiskhatiju. Obisk MOSTA SVETA. Na levem bregu mostu je Sionski tempelj, ki ga bomo tudi obiskali. Sprehodite se po območju žveplove kopeli, “Abanotubani”. Povzpeli se bomo z gondolo in odpeljali skozi staro mesto do trdnjave Narikala. Prosti čas. Nočitev v Tbilisiju.

2 dan:
Zajtrk v hotelu. Odjava iz hotela. Odhod v vzhodni del Gruzije – Kakheti. Ogledali si bomo nekdanjo rezidenco kakhetskega kralja Erekleja, muzej Tsinandali. Obiskali bomo tudi klet Teliani Veli, kjer bo potekalo spoznavanje kleti in degustacija najboljših vin. Obisk “Alaverdija” – samostana svetega Jurija. Nastanitev v penzionu. Prijazna večerja s čačo in vinom. Nočitev v hotelu Telavi.

3 dan:
Zajtrk v hotelu. Odjava iz hotela. Odhod v “Signagi”. Izlet v Sighnaghi z ogledom znamenitosti tega čudovitega mesta. Ogled vinske kleti v Signagiju, degustacija različnih sort vina in gruzijske vodke – čače. Naslednji obisk samostana Bodbe. Zvečer povratek v Tbilisi. Namestitev v hotelu. Nočitev v hotelu v Tbilisiju.

telavis-istoriuli-muzeumi-erekle-ii-sasakhle-telavi-history-museum-erekle-ii-palace-3

4 dan:
Zajtrk v hotelu. Odjava iz hotela. Odhod v zahodni del Gruzije – Mtskheta. Obisk katedrale Svetitskhoveli. Obiskali bomo samostan Samtavro. Povzpeli se bomo v samostan Jvari. Po kosilu pot nadaljujemo v Gori. Obisk Stalinovega muzeja. Nadalje bomo videli “Uplistsikhe”. Namestitev v hotelu. Nočitev v hotelu v Gori.

2_vardzia

5 dan:
Zajtrk v hotelu. Odjava iz hotela. Nadaljevali bomo pot v zahodni del Gruzije. Obiskali bomo Vardzio – Ta jamska trdnjava je samostan, zgrajen v 12. stoletju. Izjemno mesto ima 13 nadstropij in več kot 500 sob: cerkve, kapele, stanovanjske celice, shrambe, kopeli, jedilnico, zakladnico, knjižnice. Sobe segajo 50 metrov globoko in se dvignejo v osem nadstropij. Pot bomo nadaljevali do mesta Akhaltsikhe, kjer se nahaja srednjeveška trdnjava “Rabat”. Trdnjava je bila najpomembnejša tranzitna točka med krščanskim in muslimanskim svetom. Videli boste dvorane palače, okrašene v starem gruzijskem slogu, impresivna velikost same trdnjave in bogastvo okraskov pa vas ne pustita ravnodušnega. Naslednji postanek v mestu Borjomi. Tu se boste sprehodili po središču mesta, si ogledali zgodovinski park, kjer je cesar Nikolaj II z družino vsako leto počival, si ogledali spomenik Prometeja in lep slap ter se povzpeli z žičnico do planote, s katere se odpira osupljiv razgled na okolico. V Borjomi bomo okusili iz izvira zdravilno vodo. Večerja za prijazno mizo. Nočitev v Borjomih v gostišču.

6 dan:
Zajtrk v hotelu. Odjava iz hotela. Ogled mesta Kutaisi. Obiskali bom Samostan Motsameta, nato si bomo ogledali jamo Sataplia. Po kosilu nadaljujemo pot proti Adjari. Prihod v Batumi, prijava v hotel. Prosti čas.

7 dan:
Zajtrk v hotelu. Zjutraj si bomo ogledali edinstven botanični vrt. Nato se bomo sprehodili skozi središče mesta in si ogledali Arheološki muzej v Adjari. Ogledali si bomo trg Argonavtov s kipom Medeje. Nato se bomo odpravili na mejo Gruzije in Turčije, vas Sarpi. Na poti nazaj bomo občudovali turško stran, ustavili pri trdnjavi Gonio – Apsar. Zvečer se bomo odpravili na lasersko predstavo in se sprehodili po večernem nasipu Batumija. Noč v Batumiju

8 dan:
Zajtrk v hotelu. Ogled gorske Adjare. Na poti si lahko ogledate veličastne gorske gozdove, obiskali pa boste tudi ločni most v Makhuntsetiju. Slap Makhuntseti vas bo očaral s svojo čudovito lepoto. Vrnemo se v Batumi. Prosti večer. Nočitev v hotelu.

9 dan:
Zajtrk v hotelu. Prost dan. Batumi.

10 dan:
Zajtrk v hotelu. Letališki transfer

europe-square

CENE SO NAVEDENE NA OSEBO V SOBI ZA CELOTNO TURO

 • Cena izleta za 1 osebo je 1.100 € (za skupino 2 osebi)
 • Cena izleta za 1 osebo je 850 € (za skupino 4 osebe)
 • Cena izleta za 1 osebo je 770 € (za skupino 6 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo je 730 € (za skupino 8 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo je 670 € (za skupino 10 oseb ali več)

Cena izleta vključuje:

 • Transfer iz letališča in nazaj
 • Vsi transferji med potovanjem
 • Vodenje usposobljenega vodiča
 • Namestitev v hotelih 3 * “VV” ob poti.
 • Kutaisi in Kakheti – v hišah
 • Vstopnine v muzeje in botanične vrtove
 • Gondole v Tbilisiju
 • Degustacije vin in žganja
 • Dve večerji v Kutaisi in Kakheti
 • Za popolnejšo različico izletov z opisi in cenami se obrnite na osebje našega podjetja.
Pošljite povpraševanje