Tura Tbilisi-Mtskheta-Gori-Borjomi-Kutaisi-Adjara

1 dan:
Prihod v Tbilisi, transfer z letališča do hotela in nastanitev, kratek počitek po letu. Nadaljnje spoznavanje znamenitosti Tbilisija. Ogledali si bomo cerkev Metekhi, Sprehod po območju žveplenih kopeli, Abanotubani. Odpravili se bomo do templja Sioni in nato obiskali eno najstarejših cerkva v Tbilisiju “Anchiskhati”. Sprehodili se bomo po mostu miru in se z dvigali povzpeli skozi staro mesto do trdnjave Narikala. Prosti čas. Nočitev v Tbilisiju.

2. dan:
Zajtrk v hotelu. Obiskali boste samostan Jvari – prvi spomenik v Gruziji, uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. S samostanskega obzidja boste imeli osupljivo lep panoramski razgled na okolico. Nato se bomo odpravili v mesto Mtskheta, si ogledali tempelj “Svetitskhoveli” – stolno patriarhalno cerkev gruzijske pravoslavne cerkve. Tu je pokopališče svetin krščanstva – tunika Jezusa Kristusa, pa tudi del relikvij svetega Andreja Prvoklicanega. Nato se boste sprehodili do templja Samtavro, kjer je grob prvega gruzijskega krščanskega kralja Miriana in njegove žene, kraljice Nane, ter relikvije svetega starešine Gabrijela Samtavrijskega. Po ogledu teh svetih krajev se bomo odpravili v mesto Gori, kjer se nahaja Stalinov muzej, po ogledu muzeja se bomo odpravili do skalnate arhitekture “trdnjave Bog” – jamskega mesta Uplistsikhe. To je eno prvih mest na ozemlju Gruzije. Obiskali boste njen najstarejši del, vklesan v skalo Kvernaki. V času svojega razcveta je Uplistsikhe vključeval več kot 700 jam in jamskih struktur, od katerih jih je do danes preživelo le 150.

Na ekskurziji boste našli razburljivo raziskovanje zapletene verige predorov, trgov, dnevnih sob in dvoran, templjev, skladiščnih in gospodarskih poslopij ter zgodovino, mite in legende tega naselja. Po ogledu Uplistsikhe se vrnemo v Tbilisi. Nočitev v hotelu Tbilisi.

2 Samtavro
2.2 Borjomi_bu_Shioshvili

3. dan:
Zajtrk v hotelu. Odhod v mesto Borjomi. Namestitev v hotelu. Po krajšem počitku si bomo ogledali znameniti zgodovinski park Borjomi in okusili prave Borjome neposredno iz izvira te zdravilne vode. Ko smo okusili zdravilno vodo, se bomo peš odpravili po 3 km dolgi soteski skozi najlepše kraje in prišli do žveplovih izvirov, kjer se lahko kopate v odprtih bazenih. Po wellness postopkih imamo prosti čas. Nočitev v Borjomih.

4. dan:
Zajtrk v hotelu. Prost dan. Počitek v Borjomih.

5. dan:
Zajtrk v hotelu. Transfer do mesta Kutaisi. Obiskali bomo edinstveno naravno jamo “Prometej” Nenavadno lepa kraška jama je ena najbolj obiskanih jam v Gruziji. Obiskali bomo tudi samostan Bagrati, Motsameta in Gelati. Zvečer namestitev v hotelu. Dobra večerja vam bo polepšala že tako čudovit večer. Noč v Kutaisiju

6. dan:
Zajtrk v hotelu. Odhod v Adjaro. Prva stvar, ki jo bomo obiskali na poti od lepot Adjare, je botanični vrt. Spoznavanje edinstvene batumijske arhitekture, sprehod po kulturno -zgodovinskih ulicah mesta. Obisk batumske gregorijanske cerkve, katedrale svetega Miklavža, obisk batumskega trga – trg Evrope, obiščemo tudi mošejo Orta Jame, morski terminal v Batumiju, spomenik Neptun, dramsko gledališče Batumi in znamenito astronomsko uro na Zlatem stolpu. Ogledali si bomo tudi trg Argonavtov s kipom Medeje. Nato gremo v Sarpi. Ko smo na poti nazaj občudovali turško stran, se bomo ustavili pri trdnjavi Gonio – Apsar. Zvečer se bomo odpravili na lasersko predstavo. In tudi zvečer bomo obiskali batumsko velikansko ljubezen do kovin. Namestitev v hotelu v Batumiju. Prosti čas. Nočitev v hotelu.

7. dan:
Zajtrk v hotelu. Izhodna ekskurzija v gorsko Adjaro. Na poti si lahko ogledate veličastne gorske gozdove, najdaljšo reko Adjare – Adjaristskali, obiskali pa boste tudi ločni most v Makhuntsetiju. Slap Makhuntseti vas bo očaral s svojo čudovito lepoto. Na poti bomo obiskali vinsko hišo “Adjaris Tskhali”, ki proizvaja najredkejše in ekskluzivno vino “Chkhaveri”, in najbolj zanimive sorte chache, zorene na kavi in ​​jagodičevju. Prosti večer. Nočitev v hotelu.

 8. dan:
Zajtrk v hotelu. Letališki transfer. Dokončanje storitve.

CENE OGLEDA SO NAVEDENE V EUR ZA 1 OSEBO

 • Cena izleta za 1 osebo: 1.100 € (za skupino 2 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo: 850 € (za skupino 4 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo: 765 € (za skupino 6 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo: 725 € (za skupino 8 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo: 670 € (za skupino 10 oseb ali več)

V ceno izleta je vključeno:

 • Transfer iz letališča in nazaj
 • Vsi transferji med potovanjem
 • Vodenje usposobljenega vodnika
 • Namestitev v hotelih 3 * “VV” ob poti. Kutaisi in Kakheti – žive hiše
 • Vstopnine v muzeje in botanične vrtove
 • Gondole v Tbilisiju
 • Degustacije vin in žganja
 • Vsi izleti, navedeni v izletu

Za popolnejšo različico izletov z opisi in cenami se obrnite na osebje našega podjetja.

Pošljite povpraševanje
vecerja-v-Gruziji