Odkrivanje lepe vinorodne regije Kakheti

Gruzija se ponaša z eno najbolj bogatih zgodovin, ima unikaten jezik in pisavo. Ima pa tudi bogato kulinariko, odlične nacionalne jedi in vrhunska vina.

Gruzija ima zelo bogato folkloro, plese in posebno večglasno (polifonično) petje. Gostoljubni domačini vam bodo naredili nepozabno doživetje.

Kaj vas čaka

 

 

Gruzija je najstarejša vinorodna regija na svetu. Obiskati vinske regije in poskusiti vina pomeni preprosto pravo spoznavanje Gruzije. Na vinskem izletu boste v enem dnevu okusili vina več proizvajalcev, ki so si med seboj popolnoma različna, spoznali posebnosti njihove pridelave, si ogledali tradicijo vinogradništva, videli qvevri (vrč za pripravo vina po gruzijski tehnologiji).

georgian-cuisine-food-set-khachapuri-dolma-satsivi-khinkali-pkhali_179755-2614
Jajce

Obiskali bomo več kleti, spoznajli tradicije vinogradništva in degustirali vina. Na poti se bomo ustavili v mestu Signagi in obiskali samostan Bodbe, v domovini vinarstva pa se boste znašli v majhni zasebni kleti: gostoljubni gostitelji vam bodo povedali o kahetovskem načinu pridelave vina, o posebnostih priprav “qvevri” in o vrstah gruzijskih vin. Nato boste seveda okusili kahetska vina in pravo domačo čačo.

V zaključnem delu izleta vas čaka velika gruzijska večerja v domači kleti. Na jedilniku so gruzijske nacionalne jedi khachapuri, kebab, hladni prigrizki, gruzijski siri in sladkarije ter seveda vino in čača. Zdravice lastnika gostoljubne hiše.

Zvečer se vrnemo v Tbilisi.

Cena na osebo

Pošljite povpraševanje