Osvojite gorske vrhove v očarljivi Gruziji

1. dan:
Prihod v mesto Tbilisi. Transfer in nastanitev v hotelu, kratek počitek po letu. Katedrala Sameba, katedrala Metekhi, trdnjava Narikala. Obiskali bomo MOST MIRA. Na levem bregu mostu je Sioni tempelj. Sprehodili se bomo po “Abanotubani”, območju žveplenih kopeli. Nadalje se bomo povzpeli na sveto goro Mtatsminda. Večerni sprehod po mestu, iskrivem z lučmi. Nočitev v Tbilisiju.

2-5. dan:

Zajtrk v hotelu. Prevoz na letališče z domačim letalom iz Natakhtari v Svaneti. Znamenitosti Svanetija so seveda gore in čudovite pokrajine. Zaradi teh lepot boste tukaj ostali dlje in naredili edinstvene fotografije. Druga atrakcija, ki jo boste videli, zaradi katere prihaja na tisoče turistov, so znameniti in starodavni svanjski stolpi, ki so se ohranili v Mestiji in v visokogorski vasici Ushguli. Gradnja stolpov se je začela v 8. stoletju. Do danes so vsi stolpi Svan vključeni na Unescov seznam svetovne dediščine, zato jih skrbno spremljajo in jih občasno obnavljajo.

Hiša – muzej družine Margiani

Več informacij o samih stolpih, o Svanih in njihovem življenju boste dobili v enem od muzejev. Radi bi priporočili muzej družine Margiani, najbolj nam je bil všeč in tukaj vam omogočajo, da se povzpnete na sam stolp.

Swanetischer_Turm_Mestia

Hiša – muzej plezalca Mihaila Khergianija

Še en muzej, ki si ga morate ogledati v Svanetiju in se radikalno razlikuje od vseh drugih, je hiša-muzej svetovno znanega plezalca Mihaila Khergianija. Muzej se nahaja daleč od mesta in do njega lahko pridete le peš, saj prevoza, razen domačinov, tja ni.

Ushguli

Ledenik Chalaadi

Naslednji zelo lep kraj v Svanetiju, ki si ga morajo ogledati vsi, je večni ledenik Chalaadi. Pot do ledenika je lahka in preprosta, čeprav je zelo dolga in je od Mestije oddaljena 12 kilometrov. Večina turistov potovanje do njega dojema kot sprehod, nekateri se do skrajne točke (mostu) z najetim avtomobilom pripeljejo za 80 GEL, nato pa hodijo 2 kilometra. Če se odločite sami priti do ledenika, ostanite vedno blizu reke in vzemite podroben zemljevid iz informacijskega centra.

Ushguli – visokogorska vasica Svaneti

Pojdite v najvišje gorsko naselje v Evropi – Ushguli. Tukaj je zelo zanimivo in lepo in lahko vam povemo, da fotografija ne izraža vse lepote, morate jo videti na lastne oči.

Smučišče v Svanetiju
Smučišče Khatsvali se nahaja osem kilometrov od Mestije. Na njem vse leto deluje žičnica z neverjetnim razgledom na vrhove in gozdove Svanetija. Obisk etnografskega muzeja. Jahanje v neverjetno lepi naravi z nepozabnim doživetjem. Nočitev v Mestiji.

6 dan:
Zajtrk v hotelu. Transfer do letališča Mestia. Vrnitev v Tbilisi. Namestitev v hotelu. Prosti večer. Nočitev v hotelu.

7 dan:
Zajtrk v hotelu. Odhod v zahodni del Gruzije. Postanek v Mtskheti. Izlet v Mtskheto z obiskom znamenitosti tega leprga mesta. Obiskali bomo katedralo Svetitskhoveli in samostan Samtavro. Povzpeli se bomo v samostan Jvari.
Po vrnitvi v Tbilisi bomo obiskali “Abanotubani”, območju žveplenih kopeli. Nočitev v Tbilisiju.

8. dan:

Zajtrk v hotelu. Transfer od hotela do letališča.

6_mtskheta

CENE SO NAVEDENE NA OSEBO V SOBI ZA CELOTNO TURO

 • Cena izleta za 1 osebo je 950 € (za skupino 2 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo je 850 € (za skupino 4 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo je 780 € (za skupino 6 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo je 720 € (za skupino 8 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo je 680 € (za skupino 10 in več oseb)

Cena izleta vključuje:

 • Transfer iz letališča in nazaj
 • Vsi transferji med potovanjem
 • Vodenje usposobljenega vodnika
 • Namestitev v hotelih
 • 3 * “VV” ob poti. Kutaisi in Kakheti – žive hiše
 • Vstopnine v muzeje in botanične vrtove
 • Gondole v Tbilisiju
 • Degustacije vin in žganja
 • Vsi izleti, navedeni v izletu
 • Za popolnejšo različico izletov z opisi in cenami se obrnite na osebje našega podjetja.
Pošljite povpraševanje