Smučišče Gudauri

Gudauri je največje in najsodobnejše smučišče v Gruziji z razvito infrastrukturo, največjo višinsko razliko in neomejenimi možnostmi za freeride in turno smučanje. Letovišče je najvišje gorsko naselje na gruzijski vojaški avtocesti in je tudi eno od petih najvišjih gorskih in stalno naseljenih naselij v Evropi – nastanitev v letovišču se nahaja na nadmorski višini 2000 m – 2750 m. Gudauri pritegne pozornost ljubiteljev gora z vsega sveta.

Dnevna smučarska vozovnica stane približno 10 EUR, na voljo so tudi tedenski popusti.

Smučanje izven urejenih prog (freeride smučanje) je možno tako po pobočjih pod vlečnicami kot na zahodnih in vzhodnih pobočjih gorovja Chrdili, Bidara in severnih pobočij gore Sadzele v soteski Kobi.

Značilnosti

  • Najvišja točka letovišča: 3258 metrov nad morjem
  • Višinska razlika: 1258 metrov, 14 vzpenjač (vključno s 5 vlečnicami)
  • Dolžina smučišč: več kot 70 km
  • Zimska sezona: sredi decembra – konec aprila.
  • Alpska lega letovišča in suho podnebje omogočata, da sneg na pobočjih ostane dolgo časa.
  • Ogromne možnosti za svobodno sprostitev.
  • Ni čakalnih vrst za gondole (razen za praznike in vikende).
pexels-samuel-walker-2013658_new
pexels-tiffany-bui-2405062_new

Oddaljenost od letališča do Gudaurija:

  • Letališče Tbilisi – 135 km (2,5 ure vožnje z avtomobilom)
  • Letališče Kutaisi – 310 km (5 ur vožnje z avtomobilom)

Cene nastanitve v Gudauri:

Povprečna cena za eno osebo z dvema obrokoma na dan je od 30 do 130 EUR na dan. Večina hotelov se nahaja neposredno ob avtocesti, drugi pa se nahajajo 5-10 minut hoje do žičnice.

Apres-ski in zabava v Gudauriju:

Poleg smučanja se lahko vozite z motornimi sanmi, letite z jadralnim padalom z inštruktorjem in se odpravite na ekskurzijo v Kazbegi ali Tbilisi. Na pobočju je na ducate kavarn in restavracij. Zvečer lahko preživite čas v termah ali enem od barov in nočnih klubov v Gudauriju.

GUDAURI POLETI

Tri žičnice poleti v Gudauriju obratujejo vsak dan od 11.00 do 17.00 – Gudaura (gondola), Snow Park in Sadzele. Cena enega vzpona je 5 GEL (ena žičnica), vzpona na goro Sadzele (3300 m nad morjem) – 12 GEL (tri žičnice: Gudaura, Snow Park in Sadzele). Obstajajo kolesarske poti (za spust, gorsko kolesarjenje s spustom). Poleti bližina Gudaurija ponuja odlične možnosti za pohodništvo, rafting, plezanje in jahanje.

Pošljite povpraševanje