Kakheti – sončno, zgodovinsko, vinsko

Kakheti je vedno obdan s soncem in toplino, vinom in gostoljubnostjo. V vsakem vremenu boste prežeti z gostoljubnostjo in lepoto te blagoslovljene dežele. Obiskali boste glavno mesto regije Telavi, “mesto ljubezni” Sighnaghi, knežje posestvo Chavchavadze v Tsinandaliju in samostan Bodbe nad dolino Alazani. Spoznajte zgodovino Kakhetija in doživite njegovo glavno blagovno znamko – vino.

Kaj vas čaka

Potujte po Kakheti krogu

Pot tega izleta je krožna, kar vam bo omogočilo, da v enem dnevu obiščete vse kraje, brez katerih si regije ni mogoče predstavljati. Vaše potovanje bodo krasile čudovite hribovite pokrajine Alazanske doline, spoznali boste tradicijo, zgodovino svetih krajev in seveda vino.

Program:

Trdnjava Ujarma, ustanovljena v 3-4. stoletju Tu je stalo celo mesto, nekdanja prestolnica Iberije, kjer so gruzijski kralji iz 11. stoletja hranili zakladnico in kjer je sveti Nino postavil enega od treh križev.

Kompleks samostana Shuamta v gozdu Telavi: videli boste eno najstarejših bazilik v Gruziji in začutili mir tega kraja.

Mesto Telavi, glavno mesto Kakheti, ki je imelo svojo vlogo od Bližnjega vzhoda do Evrope. V središču Telavija je trdnjava “Batonis tsikhe”. V tem mestu boste videli 900 let staro platano.

04_kakheti
01_kakheti

Muzejsko posestvo Chavchavadze v Tsinandaliju, kjer boste v senci dreves slišali o starodavni knežji družini, o evropeizaciji Gruzije in o tem, kako je posestvo postalo rezidenca Romanovih.

Najlepši in veličastni Sighnaghi, ki so ga poimenovali “mesto ljubezni”. Povedali vam bomo o tej anekdoti, medtem ko se sprehajate po prijetnih ulicah in občudujete lepoto. Prav tako se boste povzpeli in hodili po najdaljšem trdnjavskem zidu v Gruziji!

Samostan Bodbe, kjer je sveti Nino, ki je zelo cenjen s strani Gruzijcev. Slišali boste njegovo zgodbo.

No, kakšen pa bi bil izlet v Gruzijo brez nacionalne kuhinje! In v Kakheti – brez vina. Jedli boste v najboljši restavraciji v Telaviju, v vinski kleti pa spoznali posebnosti gruzijskega vinarstva in okusili pijačo, simbol države.

Podrobnosti o organizaciji

  • Cena vključuje storitve vodnika in voznika v udobnem minibusu.
  • Dodatni stroški: kosilo, vstopnice za muzej posestva Chavchavadze (7 GEL na osebo) in v muzej vina v tovarni.
  • Začetek izleta v vašem hotelu.
Pošljite povpraševanje