Smučišče Goderdzi

110 kilometrov od Batumija se nahaja najbližje smučišče Goderdzi, kjer je postavljena dvonivojska žičnica v skupni dolžini 4 kilometre. Rdeče kabine s kapaciteto do 6 oseb in posebno mesto za smuči so dvignjene na prvo stopnjo. So precej prijetne, a iz neznanega razloga so precej nizke, zato se je treba ob vstopu in izstopu malo skloniti. Naslednja dva kilometra se dviga sedežnica s samozapirajočim se steklom, skozi katero lahko z nadmorske višine 2.400 metrov opazujete vso snežno belo lepoto naokoli.

V bližini žičnice je več točk za izposojo smučarske opreme in domačo mini hitro hrano. Letovišče ima v hotelu dobro restavracijo, kjer lahko uživate v narodnih jedeh iz svežih in naravnih vaških izdelkov. Mimogrede, tam ni trgovin, zato vzemite s seboj vse, kar potrebujete. Do danes je to vse, kar jim je uspelo zgraditi, vendar zadeva ne miruje in oblasti si po najboljših močeh prizadevajo Goderdzija spraviti na najvišjo raven in razviti smučišče v bližini črnomorske obale v svetovnem merilu. Glede zabave pa tukaj še ni ničesar. Zato ljubiteljem apres-skija tu ne priporočamo, dobrodošli pa so tisti, ki si želijo mirnih počitnic s prijatelji ali družino.

Pot Goderdzi

Celotna dolžina poti Goderdzi je 8 kilometrov. Obstaja neomejeno območje za freeride in backcountry, zato bodo uživali profesionalni in ekstremni športniki. Vse poti so označene z modro.  Amaterjem odsvetujemo, da sestopijo z druge stopnice žičnice, saj je na prvih dveh kilometrih dovolj ekstrema. Dvigalo je odprto vsak dan od 10.00 do 16.00 in ob vikendih do 17.00.

pexels-samuel-walker-2013658_new
pexels-tiffany-bui-2405062_new

Sezonskost:

Goderdzi velja za najvišjo točko Adjare in se nahaja v alpskem pasu. Ker se nahaja v bližini morja, je tu vedno vlažno in veliko padavin. Zato je to smučišče znano po največji snežni odeji po vsej Gruziji. Sezona tukaj traja od sredine decembra do konca aprila.

Kako priti do smučišča Goderdzi, ki se nahaja skoraj na najvišji točki prelaza?

Sem lahko pridete z minibusom ali avtomobilom, po možnosti terenskim vozilom, saj je zadnjih nekaj deset kilometrov v zelo slabem stanju. Najhitrejši in najudobnejši način, da pridete do Goderdzija, je z naročilom posebnega prevoza.

Pošljite povpraševanje