Izlet in počitek na letoviščih ob črnomorski obali

1. dan:
Srečanje na letališču Tbilisi, transfer in nastanitev v hotelu. Nadaljnje spoznavanje znamenitosti Tbilisija. Ogledali si bomo katedralo “Metekhi”, sprehod po območju žveplove kopeli, “Abanotubani”. Odpravili se bomo do templja Sioni in nato obiskali eno najstarejših cerkva v Tbilisiju “Anchiskhati”. Sprehodili se bomo po mostu miru in se z gondolo povzpeli skozi staro mesto do trdnjave Narikala. Prosti čas. Nočitev v Tbilisiju.

2. dan:
Zajtrk v hotelu. Gruzijska vojaška cesta je srednjeveška trdnjava Ananuri z osupljivim razgledom na turkizno vodo rezervoarja Zhinvali, ki v svoji globini hrani prave zaklade! Sotočje Črnega in Belega Aragvija v bližini gorske vasice Pasanauri, kjer pripravljajo slastne kinkalije. Cesta se bo vzpenjala vse višje, mimo travnikov s pašo za črede ovac. Ustavili se bomo pri monumentalnem Luku prijateljstva ljudi z mozaično fresko in razgledi na hudičevo dolino. Vrhunec potovanja je seveda ena najvišjih gora, velikan Kazbek. Odprl se vam bo v gorski vasici Stepantsminda, od koder se boste v džipih povzpeli do cerkve Trojice Gergeti. Preseneča s svojo lego pod oblaki in harmonijo z gorskimi pokrajinami. Na tem izletu si boste ogledali tudi samostan nadangelov Mihaela in Gabrijela skoraj na meji med Gruzijo in Rusijo. Pridemo nazaj. Nočitev v Tbilisiju.

3. dan:
Zajtrk v hotelu. Odhod v regijo Kakheti. Obiskali bomo mesto ljubezni Sighnaghi in se sprehodili po očarljivih mestnih ulicah ter občudovali tudi najlepše razglede na dolino Alazani, videli boste najdaljši trdnjavski zid v Evropi. Nato se boste odpravili v samostan Bodbe, kjer počiva veliki gruzijski svetnik Nino.

zhinvalskoe-vodohranilishe-gruziya-foto-kak-dobratsya

Nato se bo naše potovanje nadaljevalo v mestu Kvareli, kjer bomo obiskali najstarejšo klet “Kindzmarauri”, kjer bomo imeli degustacijo gruzijskih vin in si ogledali vinsko klet. Po ogledu kleti se bomo odpravili v samostanski kompleks Nekresi – edinstven kraj iz več razlogov hkrati. Prvič, od tod se je krščanstvo začelo širiti po vsej Gruziji. Drugič, najstarejša cerkev v državi se nahaja v Nekresih. In tretjič, z vrha gore, na kateri stoji samostan, se odpre osupljiv pogled na dolino Alazani. Nekoč je v samostanu živelo več kot 2000 menihov in je bilo precej veliko mesto. Do danes se je ohranilo le nekaj stavb, vendar je vsaka od njih pravi zaklad, ki ga je med potovanjem po Kakhetiju vsekakor vredno ogledati. Vrnemo se skozi prelaz Gombori. Nočitev v Tbilisiju.

Svetitskhoveli_Cathedral_in_Georgia,_Europe

4. dan:
Zajtrk v hotelu. Zaključek bivanja v hotelu. Obiskali boste samostan Jvari – prvi spomenik v Gruziji, uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. S samostanskega obzidja boste imeli osupljivo lep panoramski razgled na okolico. Nato se bomo odpravili v tempelj Svetitskhoveli – stolno patriarhalno cerkev gruzijske pravoslavne cerkve. Tu je pokopališče svetinj krščanstva – tunika Jezusa Kristusa, pa tudi del relikvij svetega Andreja Prvoklicanega. Nato se boste sprehodili do templja Samtavro, kjer se nahaja grob prvega gruzijskega krščanskega kralja Miriana in njegove žene, kraljice Nane, ter relikvije svetega starešine Gabrijela Samtavrijskega. Nato bomo obiskali Mistično Shiomgvime, se ustavili v bližini neverjetno lepega samostana z bogato zgodovino. Ta zelo pomemben spomenik gruzijske arhitekture zgodnjega srednjega veka je bil zgrajen sredi 6. stoletja, njegov izvor pa je povezan z “asirskim očetom” Shiom – enim od trinajstih krščanskih misijonarjev, ki so prispeli v Gruzijo. Po ogledu teh svetih krajev se bomo odpravili do skalnate arhitekture “trdnjave Boga” – jamskega mesta Uplistsikhe. To je eno prvih mest na ozemlju Gruzije. Obiskali boste njen najstarejši del, vklesan v skalo Kvernaki.

V času svojega razcveta je Uplistsikhe vključeval več kot 700 jam in jamskih struktur, od katerih se je do danes ohranilo le 150. Vendar pa te ohranjene stavbe zadostujejo za poustvarjanje slike arhitekturne formacije tega neverjetnega spomenika, ki obstaja že več kot eno tisočletje. Na ekskurziji boste našli razburljivo raziskovanje kompleksne verige predorov, trgov, dnevnih sob in dvoran, templjev, skladiščnih in gospodarskih poslopij ter zgodovino, mite in legende tega naselja. Po ogledu Uplistsikhe se bomo odpravili v letoviško mesto Borjomi, se nastanili v hotelu, zvečer bomo obiskali zgodovinski park Borjomi in okusili zdravilno vodo naravnost iz vira. Prosti čas. Nočitev v Borjomih.

5. dan:
Zajtrk v hotelu. Zaključek bivanja v hotelu.  Zjutraj se odpeljemo do znamenite trdnjave “Rabat”, ki se nahaja v mestu Akhaltsikhe, kjer so se nekoč vodili hudi osvobodilni boji gruzijsko-ruskih čet proti mešketskim Turkom, trdnjava Rabat vas čaka v vsem svojem sijaju. Ta kraj ni le zgodovinski, ampak tudi zelo slikovit. Na poti proti Vardzii se bomo poskušali povzpeti po ostri trdnjavi Khertvisi – starodavni varuh miru in tišine v soteskah rek Paravani in Kura. Govori se, da je njene stene videla vojska Aleksandra Velikega! Po ogleda trdnjave Khertvisi se znajdemo v starodavnem jamskem mestu Vardzia. Starodavni kompleks Vardzia niso le sobe, vklesane v skalo. Ta jamska trdnjava je samostan, zgrajen v bližini Tbilisija v 12. stoletju. Izjemno mesto ima 13 nadstropij in več kot 500 sob: cerkve, kapele, stanovanjske celice, shrambe, kopeli, jedilnico, zakladnico, knjižnice. Prostori segajo 50 metrov globoko in se dvignejo v višino osmih nadstropij, poleg tega so ohranjeni skrivni prehodi, ki so povezovali prostore, ostanki vodovodnega in namakalnega sistema. Gremo v mesto Kutaisi, se prijavimo v hotel, prosti čas. Nočitev v Kutaisiju.

2_vardzia
Kanjon martvili

6. dan:
Zajtrk v hotelu. Zaključek bivanja v hotelu.  Ogledali si bomo samostan Motsameta, nato si ogledali rezervat in jamo Sataplia. Rezervat je bil odprt pred več kot 80 leti, vendar so v zadnjih letih v njem aktivno ustvarjeni vsi potrebni pogoji in ugodnosti za obisk turistov. Nenavadno lepa kraška jama Sataplia je ena najbolj obiskanih jam v Gruziji. Naslednji je obisk kanjona Martvili. Kanjon Martvili je v zadnjih nekaj letih postal izjemno priljubljen med turisti. Zanimanje za to območje povzroča očarljiv kilometer dolg kanjon z rekami, slapovi in ​​čudovitim razgledom na naravo. Po uradnih podatkih so tu našli sledove primitivnega človeka in prazgodovinskih živali, ki so živeli na zemlji pred 73 milijoni let, ter preživele sledi dinozavrov in njihovih fosiliziranih okostij. Po ogledu kanjonov se odpravimo v Batumi. Noč v Batumiju.

7. dan:
Zajtrk v hotelu. Prva stvar, ki jo bomo obiskali na poti do lepot Adjare, je botanični vrt. Ogledali si bomo trg Argonavtov s kipom Medeje. Nato se bomo odpravili do trdnjave Gonio – Apsar in se ustavili pri obmejnem mestu Sarpi (meja Grisia in Turčija). Vrnimo se v Batumi.

Zvečer se bomo sprehodili po znamenitem nasipu Batumi (enem najdaljših nasipov na svetu) in si ogledali lasersko predstavo, velikansko kovinsko ljubezen. Prosti čas. Noč v Batumiju.

8. dan:

Zajtrk v hotelu. Ogled gorske Adjare. Na poti si lahko ogledate čudovite pokrajine gorskih gozdov in rek, slap Makhuntseti vas bo očaral s svojo čudovito lepoto, sprehodili pa se bomo tudi po ločnem mostu v Makhuntsetiju. Prosti večer. Noč v Batumiju.

9. dan:

Prost dan

10. dan:

Zajtrk v hotelu. Letališki transfer. Dokončanje storitve.

CENE SO NAVEDENE NA OSEBO V SOBI ZA CELOTNO TURO

 • Cena izleta za 1 osebo: 1.100 € (za skupino 2 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo: 850 € (za skupino 4 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo: 765 € (za skupino 6 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo: 725 € (za skupino 8 oseb)
 • Cena izleta za 1 osebo: 670 € (za skupino 10 oseb ali več)

Cena izleta vključuje:

Transfer iz letališča in nazaj

 • Vsi transferji med potovanjem
 • Vodenje usposobljenega vodnika
 • Namestitev v hotelih
 • 3 * “VV” ob poti. Kutaisi in Kakheti – žive hiše
 • Vstopnine v muzeje in botanične vrtove
 • Gondole v Tbilisiju
 • Degustacije vin in žganja
 • Vsi izleti, navedeni v izletu
 • Za popolnejšo različico izletov z opisi in cenami se obrnite na osebje našega podjetja.
Pošljite povpraševanje